• Sivrisineğin kanatlarını saniyede yaklaşık 500 defa çırptığını;
  • Hücrelerine giden özel solunum borularıyla almış olduğu oksijen yüzünden hiç yorulmadığını;
  • Uyurken her yerimiz kapalı olsa dahi gözüken parmağınızı radarlarıyla karanlıkta dahi bulabildiğini;
  • İnsan kanını emerken soktuğu noktayı uyuşturduğunu;
  • İnsan kanı çok çabuk pıhtılaştığı halde kanı emerken özel bir sıvı vererek pıhtılaşmayı geciktirdiğini;  
  • İleriye geriye aşağıya yukarıya uçabildiğini , helipkopter ve uçaktan çok daha iyi uçuş özelliklerine  sahip olduğunu;
  • Sivrisineğin avını ısırmak için kullandığı 6 parçadan oluşan kesme,delme ve emme mekanizmasına  sahip olduğu;
  • Avının yerini saptamada ısı,nem,karbondioksit ve kimyasal maddelere duyarlı sistemler kullandığını;
  • Sivrisineklerin tek bir ısırıkla 30-40 malarya parazitini kana karıştırdığını ve iki hafta içinde bu  parazitlerin sayısının trilyonları bulduğunu;* Sadece dişi sivrisineklerin soktuğunu;
  • 1938 yılında Brezilya'da 100 bin kişiye sıtma bulaştırdığını ve 20 bin kişinin öldüğünü;
  • Sivrisinekler yüzünden her yıl milyonlarca sıtmadan öldüğünü;
  • Sivrisineğin mikrobunu hem zengine hem de fakire bulaştırdığını;
  • Harvardlı bilim adamı Andrew Spielman 21.yüzyılın en büyük mücadelesi sivrisineklere karşı  verilecek dediğini;
  • Sivrisineğin kendi ağırlığının 3-4 katı kadar kan emdiğini;
  • Sivrisineklerin emmiş oldukları kanı larvalarının büyümesi için protein olarak kullandıklarını.
  • Sivrisinek türlerinin yalnız dişileri kan emer
  • Dünyada yaklaşık üç bin sivrisinek türü olduğu bilinmektedir. Bunların çoğu insana saldırmaz. Zaten aksi olsaydı dünyanın her yerinde bulunabilen bu yaratıklar ormanda, dağda, insan bulunmayan yerlerde yaşamlarını idame ettiremezlerdi. 
  • Erkekler çiçek özleri ile beslenirler Yumurta üretme gibi bir dertleri olmadığından insanları sokmazlar İnsanların kanlarını emerek yaşayan sivrisinek türlerinin yalnız dişileri kan emer. Dişiler de insanların kanlarını kendi yumurtalarını üretebilmek için protein sağlayabilmek amacıyla emerler. Birçok cinste dişi sivrisinekler en azından ilk yumurtalarını kana ihtiyaç duymadan üretebilirler, fakat sonraki yumurtaları için kana ihtiyaçları vardır. Bulabildikleri her canlının kanını emerler, hatta deniz yüzeyine gelen balıklar bile ellerinden kurtulamaz. Erkekler çiçek özleri ile beslenirler. Yumurta üretme gibi bir dertleri olmadığından insanları sokmazlar.
  •  Sinek konuşulunca aklımıza küçük yapılı havada uçuşan bir haşere gelir. 
Sivri sinek omurgasız hayvanlar gurubunda yer alıp kanatlı hayvanlar içinde incelenir. Sivrisinek boyut olarak çok küçük canlılardır. Bir sivrisineğin boyu maksimum 1cm yi zor bulur. Bunların vücutları çelimsiz, karşılıklı 2 çift kanatlı ve toplamda 6 ayağı bulunan hayvanlardır. Sivrisineğin kafası vücuduna oranla küçük olup uç kısmında sivri bir iğnesi mevcuttur. Baş kısmında kendi aralarında iletişimi sağlayan 1 çift antenleri bulunur.
Sivrisineklerde müthiş algılama özelliği bulunur. Sivrisinekler elbise altındaki kan damarlarını bile sezinleyip oradan kan emerler. Yani insanın üstü giyinik olsa dahi insanı ısırırlar.
Sivrisinekler havaların sıcak olduğu zamanlarda daha aktif olurlar.  Sivrisinekler dünyanın birçok ülkesinde yaşarlar. Sivrisinek türüne ve çeşidine bağlı olarak çok tehlikeli olurlar.Sivri sinekler şu alanlarda daha çok bulunurlar.
Sivrisinekler gündüzleri ağaçlı ortamlarda çalı çırpı ortamında, ve ıslak yerlerde saldırırlar. Sivri sineklerkonakçısına ulaştığında bu kişide olabilir hayvanda olabilir zararları dokunur.
Sivri sinekler besin olarak genellikle meyve sularını ve sebze sularını besin olarak tüketirler.  Sivrisinek ve kör sinekler besinleri için mutlaka bu sular içindeki glikoza ihtiyaç duyarlar. Sivrisinekler beslenmek için insanı ısırmazlar dişi sivrisinek insandan kanı yumurta bırakmak için emer. Sivrisinek kanı emerken öncelikle konakçısının üzerinde dışa yakın damarı tespit eder ve oradan kan emer. Sivri sinekler beslenmek ve insanlara saldırmak için geceyi tercih ederler. Yani sivrisinekler geceleri aktiftirler. Gündüzleri mecbur kalmadıkça insanlara saldırmazlar. Zamanlarının birçoğunu dinlenerek geçirirler.
Sivrisinekler kanını emdiği konakçısında ki hastalığı daha sonraki konakçılarına bulaştırırlar.Diyelim ki sivrisinek fare üzerinden beslendikten sonra insanı ısırdığında faredeki hastalıklı mikropları insan kanına bulaştırmış olur.
Sivri sinekler üzerine konduğu konakçıdan ivedi şekilde ve çok basınçlı bir hızla kan çekerler. O kadar çok kan emerler ki karnı şişene kadar emerler.
Sivrisinek tarafından insana geçen hastalıklar:
  • Sıtma
  • Fil hastalığı
  • Ateşli hastalıklar
  • Sarı humma
  • Nil humması
  • Beyin iltihabı
  • Grip
  • Tüm bulaşıcı hastalıklar
  • Son zamanlarda görülen yaygın salgın(koranavirüs)covid-19
Sivri sinekler kan emdikten sonra yumurta bırakmaya giderler. Sivri sinekler yumurtasını nemli ortamlara ve sulak alanlara bırakırlar çünkü çıkan yavrular susuz kalmasın veya susuzluktan ölmesinler diye km’lerce uzaktaki bir su nemini tespit edip yumurta bırakmaya giderler. Sivri sinekler üremek için hem erkek hem de dişi bireye ihtiyaçları var. 

Sivrisinekler ile ve kör sinek ile mücadele çok önemlidir. Ferdi yapılan ilaçlamalar  kesinlikle sonuç vermeyebilir. Bu bakımdan sivrisinek ile mücadelede mutlaka profesyonel firma ile çalışın MUTLAKA PENCERE VE KAPILARINIZA UYGUN SİNEKLİK TAKTIRIN.

SİVRİ SİNEKLER ve KÖR SİNEKLER İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER
a- Sivri sinekler nerde bulunur?
Sivrisinekler genellikle suya ihtiyaç duydukları için yaşam alanı olarak sulu ortamları seçerler.Pis suların akarlarında, nemli ortamlarda, sulak yerlerde, gölet kenarında, ve durgun su kenarlarında bulunurlar.

b- Sivri sinekten korunmak için ne yapmalıyız? 
Sivri sineklerle mücadelede kapı ve pencerelerinize uygun olan menteşeli sineklik,akordiyon sineklik,pileli sineklik,pliseli sineklik,stor sineklik,kediniz varsa mutlaka kedi sinekliği veya çelik telli içeri açılır sistem kedi sineklik modelini öneririz.
c- Sivri sineklerin zararları nelerdir?
Sivri sinekler insanı ısırıp,bir çok hastağın insana bulaşmasında yardımcı olurlar.
d- Sivrisinek ile mücadele ne zaman yapılmalı?
Sivrisinek ile mücadele mutlaka akşam saatlerinde ve sabah tan yeri ağarınca yapılmalı çünkü bu saatlerde sivri sinekler daha aktiftirler.
e- Sivri sinekler insanı ısırınca bedeninde ne olur?
Sivri sinekler insanı ısırınca ısırılan yer kızarır, kaşınır, hafif apse yapar ve kabarcıklar oluşur. 

f- Sivri sinekler ile mücadelede ferdi çalışmalar yeterlimidir?
Sivri sinekler ile mücadele profesyonellik ister ferdi yapılan ilaçlama veya korsan çalışan, işini bilmeyen kişiler tarafından yapılan ilaçlama asla yeterli değildir.Mutlaka sinekler için sineklik,böcek için sineklik,fare için sineklik,kediniz varsa kedi için sineklik,yani kedi sinekliği taktırmanızı öneriyoruz

g- Sivri sinekler hakkında…
Sivri sinekler küçük uçuşan sineklerdir uzun ayaklı ağzında iğnesi olan ve geceleri aktif olan bir haşeredir. 

h- Sivri sinekler ne zaman daha çok görülür?
Sivri sinekler daha çok sıcak mevsimlerde ortaya çıkarlar. Bu haşereler soğuk havada fazla bulunmazlar.